Bæredygtighed hos LalaToys

Hos LalaToys spiller bæredygtighed en rolle i alt hvad vi gør - lige fra valg af leverandører til måden vi pakker legetøjet og genbruger vores forsendelsesemballage. Vi hjælper med at forbruge legetøj på den måde, der gør en forskel for dig, dine børn - og planeten.

Legetøj med god samvittighed

Som medlem af LalaToys er du med til at nedbringe miljøaftrykket med ca. 8 gange i forhold til traditionel køb af legetøj. Det er simpelt, økonomisk smart for dig og bedre for miljøet.

Mindre plastik. Mere leg

90-95% af alt legetøj bliver produceret i plastik og plastikproduktion forventes at fordoble i 2040. 80% af alt legetøj ender som affald og alene i Danmark smider vi 0,5-1kg ren plastiklegetøj ud per hustand om året. LalaToys vil bidrage tilv at vi fremtidigt kan reducere produktionen af nyt plastik legetøj, ved at cirkulære det vi allerede har og udfordre leverandører til at producere mere og mere bæredygtigt.

Årligt CO2 forbrug

Danske børnefamiliers forbrug af legetøj udleder alene 291.000 tons CO2e om året (når der kun ses på produktionen af legetøj). Det svarer til det samlede CO2 aftryk for ca. 5000 danske familier (eksempel er med udgangspunkt i en familie på 4, der udleder 53 ton CO2/år).

Forsvarlige forsendelser

Udover produktionen af legetøj, spiller emballage også en rolle når det kommer til CO2 udledning. Derfor leverer LalaToys legetøjet i genbrugelige stofposer og undgår dermed emballage i plast, pap og flamingo. 90% af alle byt sker i genbrugelige RePacks, der kan anvendes minimum 20 gange.

Legetøj til en god sag

Indimellem ender vi op med legetøj der mangler dele, ikke fungerer i LalaToys regi eller er lidt for slidt til at blive sendt ud. Det legetøj donerer vi til velgørenhedsorganisationer og lign. så sårbare børn kan få glæde af legetøjet. Vi har desuden initiativet missionlegetøj hvor vi hvert år samler legetøj ind, sorterer det og sender ud til julemærkehjem og private børnefamilier.